fbpx
MENU

3 druhy kabelek, které by vám v základu šatníku neměly chybět

žena s malou kabelkou

Kabelky jsou nejen praktickým doplňkem, ale také módním vyjádřením osobního stylu každé ženy. Výběr té správné ale může být kumšt. Máme pro vás 3 základní druhy, které vás podrží v každé situaci.

Klasická univerzální kabelka “tote bag” 

Hledáte-li model pro běžné nošení, tote bag bude pro vás tou ideální volbou. Je prostorná, takže do ní snadno uložíte vše co potřebujete, a zároveň nevypadá nepatřičně ani u elegantnějších outfitů. Využijete ji do práce, na nákupy i cestování. Skvěle poslouží také jako příruční taška do letadla

  • TIP: Pokud vybíráte tote bag, volte tašku s vnitřním uspořádáním či kapsami pro lepší organizaci věcí. Budete mít mnohem větší přehled kde co máte.

Jak tote bag kombinovat? 

Pro každodenní nošení do práce ji můžete kombinovat s elegantními kalhotami, košilí a teniskami. Tote bag z kůže dodá sofistikovaný vzhled i ležérnímu outfitu, zatímco plátěná varianta skvěle doplní sportovní či neformální styl. Pro letní dny ji můžete zkombinovat s lehkými šaty a sandály.

Stylová clutch kabelka 

Malé kabelky clutch jsou ideálním parťákem pro formálnější události i večerní akce. Ačkoliv nejsou příliš prostorné, pohodlně v ní uschováte všechny základní věci: telefon, klíče i peněženku

dámské kabelky malé
Clutch kabelky
  • TIP: Vyhrajte si i se způsobem nošení. Clutch kabelku můžete nosit jen tak v ruce anebo na praktickém řemínku na rameni. 

Jak slutch kabelku kombinovat? 

Pro formální události ji zkombinujte s koktejlovými šaty a lodičkami, čímž vytvoříte elegantní a stylový outfit. Na večerní akce, jako jsou slavnostní večeře nebo párty, ji klidně kombinujte i s výraznějšími šperky a dalšími doplňky. Pokud chcete clutch kabelku zakomponovat do více ležérního stylu, doplňte ji elegantními kalhotami, blůzou a balerínami. Clutch kabelka s výraznými detaily nebo v metalických barvách může posloužit jako hlavní módní akcent, zatímco jednoduchý design v neutrálních barvách bude univerzálním doplňkem pro různé příležitosti.

Elegantní cross body kabelka

Volné ruce a pohodlné nošení vám přinese cross body kabelka. Tuhle menší kabelku pohodlně přehodíte přes rameno. Právě díky své velikosti je lehká a skladná. Perfektně poslouží jako klasická městská kabelka, která pojme to nejdůležitější, ale zároveň vám nezničí rameno. 

  • TIP: Tuhle kabelku nejspíš budete vytahovat opravdu často. Abyste ji mohli kombinovat s nejrůznějšími outfity, vybírejte neutrální barvu, jako je černá nebo béžová, kterou sladíte s většinou outfitů. 

Jak cross body kabelku kombinovat? 

Na běžný den ve městě ji můžete kombinovat s džínami, jednoduchým tričkem a teniskami, což vám umožní mít volné ruce a pohodlně se pohybovat. Pro elegantnější look zkuste crossbody kabelku s šaty a podpatky. Pokud preferujete boho styl, kombinujte ji s maxi šaty, sandály a kloboukem. Crossbody kabelka v neutrální barvě se skvěle hodí k jakémukoli outfitu, zatímco barevná nebo vzorovaná kabelka může dodat vašemu vzhledu šmrnc a originalitu. Tady ale nepřekombinovávejte a volte výrazný model berte vždy jen v případě, že máte jednobarevné a méně výrazné šaty.


Autor článku

Klára Zichová

Copywriterka na volné noze, která holduje psaní a knížkám už od útlého věku. Ve volných chvílích píše poezii, toulá se přírodou nebo přemýšlí nad tím, jak dosáhnout nesmrtelnosti.

Podobné články

Černé mokasíny – nadčasová klasika ve vašem šatníku
Pomůcky do školy aneb Co potřebuje prvňáček do 1. třídy?
Recenze na jedlé dárky Frutiko

Komentáře k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přihlášením k odběru souhlasíte se zpracováním osobních údajů.